Glutenvrij eten bij Gys

Glutenvrij eten bij Gys

We see a table full of gluten-free snacks and drinks

Wil je glutenvrij uit eten en genieten in een restaurant dat hierin gespecialiseerd is? Kom dan langs bij een van de twee vestigingen van Gys. Bij ons eet je plantaardig, 100% biologisch en heb je de mogelijkheid om glutenvrij te eten! Ben je gluten intolerant, heb je een glutenallergie of coeliakie? Lees dan verder!

Glutenvrij eten bij Gys

In de basis zijn alle gerechten op de menukaart van Gys glutenvrij. De enige gerechten die in principe niet glutenvrij zijn, zijn de gerechten met brood. Dit komt omdat deze gerechten standaard met zuurdesem (niet glutenvrij) brood worden geserveerd. De toppings van de broodgerechten zijn wel glutenvrij. Omdat wij als alternatief ook glutenvrij brood in huis hebben, kunnen we deze gerechten ook glutenvrij bereiden voor mensen die eventuele sporen van gluten kunnen verdragen.

Hetgeen wat een glutenvrij van een niet glutenvrij gerecht onderscheid is dus het brood. Omdat in de keuken van Gys niet-glutenvrij brood verwerkt wordt, kunnen wij niet de claim maken dat we een allergeenvrije keuken hebben. Omdat ons niet-glutenvrije brood wordt afgebakken in dezelfde hete lucht oven als waar andere ingrediënten voor onze gerechten in worden bereid, is het eventueel mogelijk dat gerechten sporen van gluten bevatten. Nu kan dit voor mensen met een gluten intolerantie of allergie misschien minder uit maken, voor mensen met coeliakie kan dit een grote uitdaging zijn.

Ieder persoon is zelf beter op de hoogte van zijn of haar allergie of ziekte en wat daarbinnen wel of niet mogelijk is. Omdat wij bij Gys het van groot belang vinden dat onze gasten veilig eten in ons restaurant zijn wij graag open en transparant over de bereiding van onze gerechten. Zo kunnen onze gasten met een intolerantie, allergie of coeliakie zelf het besluit nemen wat er wel of niet gegeten kan worden.

Glutenvrij eten bij Gys met coeliakie

We hebben een aantal gerechten op de menukaart waarvan de ingrediënten niet in de hete lucht oven worden (voor)bereid. Dit zijn de veiligere keuzes voor mensen met coeliakie of mensen die geen producten kunnen consumeren uit een oven waar niet glutenvrij brood in wordt afgebakken. Denk hierbij aan een aantal snacks (wij frituren niks dat niet glutenvrij is), koude gerechten, soep of een hoofdgerecht zoals de Dutch winter.

Wij nemen bij Gys elke allergie of ziekte zeer serieus en zullen altijd volledig ons best doen om veilig gerechten te bereiden voor onze gasten (zoals handen wassen, schoon keukengerei gebruiken en het keukenblad reinigen etcetera). Helaas is het niet mogelijk, ook al zouden wij dit wel graag willen, om 100% te garanderen dat onze gerechten geen sporen van gluten bevatten.

We hopen je met deze post duidelijk geïnformeerd te hebben over glutenvrij eten bij Gys. Wil je hier graag meer over weten of heb je precieze vragen met betrekking tot een intolerantie, allergie of ziekte? Stuur dan gerust een mailtje naar info@gysutrecht.nl

Book - Voorstraat

Book - A’damsestraatweg

Wist je dat we ook een glutenvrije high tea aanbieden?


Deel