Mexican Hot Chocolate

Mexican Hot Chocolate

Een foto met ingrediënten voor mexican hot chocolate, kaneel, gember, steranijs, anchopeper

Ben je op zoek naar een lekker warm drankje om mee op te warmen? Een van onze Amerikaanse collega’s bij Gys heeft onze chef weken lang lief aangekeken met de vraag of hij een Mexican hot chocolate voor haar wilde maken. En het is haar gelukt. Gelukkig zien we tegenwoordig ook steeds meer plantaardige variaties van chocolademelk in de supermarkten (yay!) - maar wat nu echt lekker is, is het zelf maken! Dus scroll verder voor een plantaardig recept voor hot choco met een echte kick.

Wat heb je nodig voor 4 kopjes Mexican hot choco:

  • 800 ml plantaardige melk, liefst kokos of amandel
  • 3 kaneelstokjes
  • 3 stukjes gember
  • 2 el anchopeper (als je niet van pittig houdt, laat dit achterwege)
  • 1 el cacao
  • 200 gram chocolade (puur of plantaardig melk of wit)
  • 45 gram rietsuiker
  • 1 steranijs

Hoe maak je de Mexican hot choco:

  • Snijd de ingrediënten waar nodig
  • Pak een pannetje met dikke bodem en voeg alle ingrediënten hieraan toe
  • Verwarm op laag-medium vuur langzaamaan alle ingrediënten tot de chocolade gesmolten is (blijf goed roeren) maar laat het niet koken!
  • Proef of het goed op smaak is
  • Pak een zeef en giet de warme chocolade melk door de zeef in kopjes!

De Mexican hot chocolate is extra lekker met een toefje plantaardige slagroom bovenop en genieten maar!

Wil je een extra kick: voeg een scheutje mezcal of tequila toe.

Deel