Herfstige koekjes met chai

Herfstige koekjes met chai

Een foto met ingrediënten voor koekjes met chai, namelijk chai kruiden.

De dagen worden korter, je warme sjaal en jas komen weer tevoorschijn en je kan steeds minder vaak je huis verlaten zonder je paraplu. Wanneer we naar de winter toe gaan wordt het steeds fijner om af-en-toe gewoon lekker tijd door te brengen in de gezelligheid van je eigen huis. Wees extra lief voor jezelf en verwen je zelf met iets lekkers! We hebben onze chefs om een lekker herfstig recept gevraagd waar iedereen blij van wordt wanneer de dagen guurder worden, en het resultaat liegt er niet om; zie hier: herfstige cookies met chai kruiden! En weet je, je huis gaat er nog heerlijk van ruiken ook!

Houd je er helemaal niet van om te bakken of veel moeite te doen in de keuken, no worries: dit is een makkelijk en snel recept! De cookies hoeven namelijk maar een minuut of twaalf in de oven, dus binnen no time kun je met een lekker warm drankje en misschien een gezellig spelletje erbij, genieten van iets heel erg lekkers.

Voor dit recept maakten onze chefs gebruik van de chai kruiden die wij in ons restaurant gebruiken om chai lattes en dirty chai’s mee te maken. Dit zijn namelijk de kruiden van DEM GOOD CHAI. Alle chai’s van Dem good chai worden met de hand samengesteld uit de beste biologische ingrediënten, bevatten geen onnatuurlijke toevoegingen en worden ook nog eens ecologisch verpakt. De chai die wij bij Gys gebruiken voor de chai lattes bestaat uit kokosbloesem suiker, kaneel, gember, steranijs, kardemom, nootmuskaat, zwarte peper en kruidnagel. Deze mix van specerijen zorgt ervoor dat je echt een chai met een kick krijgt! Dat maken deze cookies nou juist zo lekker! Oké, genoeg over de chai; LET'S BAKE!

Wat heb je nodig voor koekjes met chai

  • 300 gram amandelmeel
  • ½ tl zout
  • ½ tl baking soda
  • 140 gram margarine
  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 gram kristal/rietsuiker (let op! niet alle suiker is vegan)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl Chai kruiden (Dem good chai)
  • 30 ml soja melk
  • 20 ml zonnebloemolie

Hoe maak je de chai cookies

  1. Als je een keukenmachine hebt, kun je deze gebruiken om de margarine te kloppen tot het een witte kleur heeft. Als alternatief, kan je ook een garde of mixer gebruiken.
  2. Je krijgt botercrème door nu de basterdsuiker en kristalsuiker toe te voegen en goed te mixen.
  3. Voeg nu de zonnebloemolie en sojamelk toe. Mix dit kort tot het opgenomen is in het beslag
  4. Voeg nu alle overige ingrediënten toe en mix dit met je handen tot het tot een deeg gevormd is.
  5. Maak balletjes van het deeg van ongeveer 80 gram.
  6. Bekleed een oven bakplaat met bakpapier of een siliconen mat.
  7. Verdeel de deegballetjes over de bakplaat, houd wel genoeg ruimte over tussen de koekjes. Ze worden namelijk groter als je ze bakt.
  8. Met een natte hand, maak je de koekjes een beetje platter (niet helemaal plat, dan blijven ze het lekkerste!)
  9. Je maakt ze extra yum als je nu een beetje grof zeezout over de koekjes sprenkelt.
  10. Time to bake! Bak ze 12-15 minuutjes op 180 graden in een voorverwarmde oven. Check na 12 minuten hoe de koekjes eruit zien. Ze zijn het lekkerste wanneer ze aan de rand bruin zijn, maar nog zacht van binnen.
  11. Geniet ervan! Extra lekker met een chai latte. Heb je wat meer energie nodig? Geef je chai latte een kick met een shot espresso erin; een dirty chai!

Geen zin om te bakken of wil je het huis wel even uit? Bij Gys hebben we altijd heel veel lekkere patisserie in onze vitrine staan wat er naar verlangd om opgegeten te worden!

Book - Voorstraat

Book - A’damsestraatweg

Deel