Vegan geschiedenis: De Kapsalon

Vegan geschiedenis: De Kapsalon

A colourful plate of food; the GYS kapsalon

Onze vegan kapsalon is uitgegroeid tot een heuze klassieker! Het is bijna niet meer voor te stellen dat deze pas 6 jaar geleden in de keuken van Gys ter wereld is gekomen. Ons kindje is snel gegroeid. De vegan kapsalon heeft in haar korte leventje een hoop weten te bereiken. Ze heeft harten veroverd, buiken verwarmd én een plek verovered op menu's door heel Nederland. Wij kunnen niet trotser zijn. Aangezien we allemaal zo gek zijn op de vegan kapsalon, leek het ons tijd voor een beetje geschiedenis.

1. Hoe het begon

De allereerste vegan kapsalon ontstond in 2016 in Rotterdam. Onze chef en de eigenaar van Gys raakte geïnspireerd door deze Rotterdamse ‘kater’ klassieker. Ze besloten hier een biologische en vegan versie van te maken. Net zo lekker, maar dan zonder vlees en viezigheid. De eerste vegan kapsalon was geboren.

2. Hoe de vegan kapsalon ons hartje veroverde

De vegan kapsalon werd voor het eerst op de kaart gezet bij Gys Rotterdam. Snel daarna maakte ze haar debuut op het menu van Gys Utrecht. Iedereen vond het zo lekker dat hij daarna bij allerlei restaurants op het menu verscheen. Het veroverde Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. En vond daarna zelfs haar weg naar de buitenposten van Nederland. Het is duidelijk, niemand kan genoeg krijgen van ons kindje.

3. Wat maakt de vegan kapsalon zo speciaal?

Misschien is het de Gys knoflook en harissa mayo? Misschien is het onze huisgemaakte vegan feta? Misschien maken onze pickles of geheime shoarma marinade alles compleet? Het is lastig om er precies je vinger op te leggen. Het enige wat we zeker weten, is dat er iets bijzonders gebeurt als we het allemaal samen brengen.

De Gys kapsalon is uitgegroeid tot de koningin van alle vegan comfort food. Een gezonde en vullende klassieker waar we allemaal nog jaren van kunnen genieten. Wil jij ook de originele vegan kapsalon proeven? Reserveer dan hieronder:

Reserveren - Voorstraat

Reserveren - A’damsestraatweg

Deel